Omgeving

Sorvilán, rustig en bijzonder, ver weg van het toerisme


Sorvilán ligt op 700 meter hoogte tegen de bergen aan (amandelcultuur en druiventeelt) Rust, ruimte om te wandelen in de eindeloze bergen en de Middellandse zee op kijkafstand zijn de ingrediënten van een actieve maar zorgeloze vakantie. Autoverkeer is er nauwelijks. Wel boeren die met hun muilezels naar hun land gaan. De tijd staat even stil om te lezen, te schrijven, te mediteren, Spaans te leren. Het dorp kent nauwelijks toeristische voorzieningen. Wel is er een kleine supermarkt waar alle etenswaren te verkrijgen zijn en bar Juan voor een glas wijn of bier. Kijkt u niet vreemd op als een bewoner u uitnodigt voor een lekker glas zelfgemaakte wijn in één van de vele bodega’s die het dorp rijk is. Eenvoudig maar gemeend.
Inspirerende omgeving
  • Granada met haar prachtige Alhambra, zigeunerwijk Albacin, Flamenco zang en dans, grotwoningen in de Sacremonto ligt op 1.5 uur rijden. Het eerste uur rijdt u over een prachtige weg door de Alpujarra via Orgivá en Lanjarón.

  • Het strand aan de Middellandse zee is op 20 minuten rijden. In de Spaanse dorpjes La Rabita, Mélicena en La Mamóla zijn rustige strandjes, waar u tevens kunt genieten van de authentieke Spaanse keuken.

  • Houdt u van wandelen? Vanuit Sorvilán kunt u direct te voet beginnen in een afwisselende omgeving. Aan de voet van de Sierra Nevada zijn ook prachtige en indrukwekkende wandelingen te maken.

  • Mooie autotocht. Over de hoogste bergweg van Europa rijdt u door de Alpujarra, het voorgebergte van de Sierra Nevada met zijn pieken La Veleta en Mulhacen op ruim 3000 meter. Onderweg komt u toeristische dorpjes tegen zoals Trevélez (bekend om zijn serranoham), Capileira en Pampaneira (keramiek en handwerk).
Het dorp Sorvil·n

Alhambra


Strand